Home Food

Συνταγή για υπέροχα κανελόνια

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

Κανελόνια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για αρχή εβδομάδας;

Υλικά:

Για τον κιμά
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 πράσσο
• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κου.γλ. πελτέ ντομάτας
• 1 σκ. σκόρδο
• 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 50 γρ. λευκό κρασί
• 1 κύβο μοσχαρι Maggi
• 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

Εκτέλεση:
• Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
• Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το πράσο.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
• Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
• Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ξύνουμε με την κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να ανακατευτεί καλά ο πελτές, να πάρει χρώμα και να φύγει η πικρή του γεύση.
• Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
• Βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τον κύβο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε 1 κ.σ. βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
• Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
• Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα στο ταψί και την άλλη μισή στην κατσαρόλα με τον κιμά.
• Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις εξατμιστούν τα υγρά του κιμά, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
• Προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη στον κιμά.
• Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι, προθέτουμε στο ταψί 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο 30-40 λεπτά στους 180.

Δείτε αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
Top Stories
More Food