Ο καιρός και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και εσύ λαχταράς να πιεις κάτι δροσιστικό μέσα στην ημέρα; Σου έχουμε τη λύση για να δροσιστείς!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την πιο δροσιστική σπιτική λεμονάδα με 3 μόνο υλικά!
Υλικά
500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
500 γραμ. ζάχαρη
200 ml νερόΧρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια εποχής.
Επίσης θα χρειαστείς: 2 αποστειρωμένα μπουκάλια των 700 ml.
Εκτέλεση
Βάλε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
Ανακάτεψε και άσε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
Βράσε για 2′ χωρίς να ανακατεύεις το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.
Άσε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύψε τα φρέσκα λεμόνια και σούρωσε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα.
Ρίξε τον χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.
Ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά και μοίρασέ τα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και διατηρηθούν στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
SOS: Για να σερβίρεις πρέπει να την αραιώσεις τη λεμονάδα με κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από το κανάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Youtube: