Μια ιδιαίτερη συνάντηση τέχνης, δημιουργικότητας και προσφοράς φιλοξενήθηκε στη Sianti Gallery στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής «Όνειρα σε Καμβά».
Μια πρωτοβουλία που έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS και τους φίλους τους να μοιραστούν με το κοινό τον δικό τους ξεχωριστό κόσμο μέσα από την τέχνη. Οι μικροί δημιουργοί πήραν πινέλα και χρώματα και μετέφεραν στον καμβά σκέψεις, συναισθήματα, επιθυμίες και όνειρα για το μέλλον. Κάθε έργο αποτέλεσε μια προσωπική ιστορία, ενώ όλες οι δημιουργίες μαζί ανέδειξαν τη δύναμη της φαντασίας και της ελεύθερης έκφρασης. Κάθε έργο αποτελεί μια προσωπική αφήγηση, μια μικρή ιστορία που βρίσκει τον δικό της τρόπο να ειπωθεί. Όλες μαζί, οι ζωγραφιές συνθέτουν έναν κοινό εικαστικό διάλογο γύρω από την ελπίδα και τη δύναμη της δημιουργίας, υπενθυμίζοντας ότι η τέχνη μπορεί να γίνει ένα ουσιαστικό μέσο επικοινωνίας, σύνδεσης και έκφρασης. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τη Sianti Gallery σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, ενώ η αρχική ιδέα ανήκε στην Έμμα Παπασταθοπούλου, κόρη της Ζήνας Κουτσελίνη και του Αντώνη Παπασταθόπουλου.
Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε από την Έμμα Παπασταθοπούλου, με την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να δώσουν μορφή και χρώμα στα όνειρά τους. Σημαντική ήταν και η συμβολή της ζωγράφου Μάγδας Κούρκουλου, η οποία, μαζί με τους ανθρώπους των Παιδικών Χωριών SOS, καθοδήγησε και ενθάρρυνε τα παιδιά στη δημιουργική τους προσπάθεια. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας παρουσιάστηκαν επίσης μπλουζάκια με σχέδια της Έμμας, του 10χρονου Ίωνα Υψηλάντη και του νονού του, Λάκη Γαβαλά, δίνοντας μια ακόμη διάσταση στην καλλιτεχνική δράση. Το πιο ουσιαστικό μήνυμα της έκθεσης αποτυπώθηκε στον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και των αντικειμένων διατέθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS, ενισχύοντας το έργο και τη στήριξη των παιδιών που βρίσκονται υπό τη φροντίδα τους.
Δείτε φωτογραφίες:
φωτογραφίες: papadakispress/Δημήτρης Πελέκης






















