Home Food

Φιλέτο κοτόπουλο με κάρυ

κοτόπουλομε πάπρικα καπνιστή και κρέμα γάλακτος
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Το κοτόπουλο το λατρεύω. Και το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα πιάτα που ετοιμάζω. Αυτή η συνταγή γίνεται γρήγορα και είναι ότι πρέπει για το βραδινό γεύμα μιας καθημερινής. Η γεύση του κάρυ δεν είναι πολύ έντονη αλλά αν επιθυμείτε προσθέστε μεγαλύτερη ποσότητα. Τρώγεται άνετα σκέτο αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε και με ρύζι ή φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Ingredients

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light (200 ml)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί με τα υγρά του για 10’.

Προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Σιγουρευόμαστε ότι το κοτόπουλο έχει ακόμα λίγα υγρά (αν όχι προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ νερό). Ξανακλείνουμε το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο κι αφήνουμε άλλα 5’.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι στη χαμηλή φωτιά για άλλα 2’-3’ μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Το σερβίρουμε σκέτο, με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες.

ΠΗΓΗ: cook&feel
more posts vipnews
More Food