Home Food

Υπέροχη συνταγή για γεμιστά με ρύζι

Μια υπέροχη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή, είναι η σημερινή μας πρόταση. Απολαύστε γεμιστά με ρύζι.

Υλικά:

• 500 γρ. πατάτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Για τα λαχανικά
• 2 μελιτζάνες
• 6 ντομάτες
• 3 πιπεριές

Για τη γέμιση
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 350 γρ. ρύζι γλασέ
• 600 ml νερό
• 1 κύβο λαχανικών Maggi
• 2 σκ. σκόρδο
• 1 κολοκύθι
• 1 καρότο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλάτι αρκετό
• πιπέρι αρκετό
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 1 ματσάκι δυόσμο
• 1/3 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση:

Για τα λαχανικά
• Κόβουμε το καπάκι στις μελιτζάνες από πάνω.
• Αδειάζουμε όλη τη σάρκα και τις βάζουμε στο ταψί.
• Ψιλοκόβουμε όλη τη γέμιση από τις μελιτζάνες.
• Τη βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
• Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση.
• Παίρνουμε ένα μπολ.
• Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.
• Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
• Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη.
• Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί.
• Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι.
• Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.

Για τη γέμιση
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι, το καρότο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
• Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη.
• Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας.
• Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι.
• Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
• Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και σοτάρουμε.
• Βάζουμε 400 ml νερό και τον κύβο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
• Σβήνουμε τη φωτιά και με το που ρίξουμε το νερό προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας.
• Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί θα ψηθεί στον φούρνο με τα λαχανικά.
• Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας.
• Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι όλα τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
• Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε.

Συναρμολόγηση
• Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο.
• Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
• Προσθέτουμε 200 ml νερό στο ταψί.
• Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
• Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε!

Δείτε αυτή και άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Food
Search