Οι πίτες είναι συνυφασμένες με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Εύκολη χωρίς φύλλο, μια απλή ζυμαρόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Μερίδες: 8
Υλικά
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
3 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
350 γραμμάρια τριμμένη φέτα
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε να ζεσταθεί στο φούρνο που προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας μας.
Πηγή: cookandfeel.gr