Μετά τα λουκούλεια γεύματα της Κυριακής του Πάσχα αλλά και της Δευτέρας του Πάσχα, ετοιμάστε ένα ελαφρύ βραδινό…
Μια υγιεινή σαλάτα με κόκκινα σφιχτά αυγά, μαρούλι, ρόκα και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, περιχυμένη με μια ελαφριά σως από γιαούρτι.
Κόψτε τα πράσινα λαχανικά με το χέρι, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Με ένα μαχαίρι κόψτε τα ντοματίνια σε ροδέλες και τα αυγά σε φέτες, αλατώστε τα.
Ρίξτε ελαφρά λάδι και ξύδι στα λαχανικά. Στη συνέχεια φτιάξτε το dressing ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λάδι και το ξύδι.
Περιχύστε τη σως πάνω σε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να πάει παντού, στο τέλος βάλτε τα κομμένα αυγά και ρίξτε την υπόλοιπη σως.
Σερβίρετε σε μιά φέτα καψαλισμένο μαύρο ψωμί
Υλικά
- 4 κόκκινα αυγά
- Φύλλα από μαρούλι
- Ρόκα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 6 ντοματίνια
- 1/4 φλυτζανιού στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ξύδι