Home Food

Τραγανά κεφτεδάκια τόνου για ουζάκι

Κεφτεδάκια τόνου
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Mόλις καλοκαιριάσει, τα ουζάκια στη βεράντα ή στον κήπο, «δίνουν και παίρνουν» και χρειάζονται νόστιμα μεζεδάκια να τα συνοδέψουν. Αυτοί οι κεφτέδες είναι πολύ νόστιμο κι εύκολο μεζεδάκι που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Χρυσαφένιοι από έξω και τρυφεροί από μέσα θα εντυπωσιάσουν και τον πιο δύσκολο της παρέας.

Ingredients

  • 2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
  • 2 φέτες μουσκεμένο ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο περασμένο στο multi
  • 1 κουταλιά σούπας ξερό μαϊντανό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι Γ.Ο.Χ. και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Στραγγίζουμε το ψωμί καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν καλά (10′-15′).

IMG_1358

Αν θέλουμε μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μια εύκολη σως γιαουρτιού. Χτυπάμε ένα φλιτζάνι τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη και 1 κουταλιά σούπας ξερό μαϊντανό.

ΠΗΓΗ: cook&feel

more posts vipnews
More Food