Home Food

Τραχανότο με κοτόπουλο

Το τραχανότο, η ελληνική έκδοση του ριζότο, μαγειρεμένο με φιλέτο κοτόπουλο και «ροζέ» σάλτσα τομάτας. Καταπληκτικό για το δείπνο μιας καθημερινής.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Μερίδες: 4

Υλικά

1 συσκευασία Τραχανότο
2 φιλέτα κοτόπουλο ψιλοκομμένα σε λωρίδες
100 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
700 ml ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας τοματοπελτέ

200 ml κρέμα γάλακτος light
Αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2′. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 8′-10′ μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα.

Βάζουμε το τραχανότο κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε αν πάρει μια βράση. Μετά, βάζουμε το νερό, τον πελτέ, το βασιλικό κι αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το τραχανότο απορροφήσει όλα του τα υγρά (περίπου σε 5′) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε άλλα 2′.

Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Food
Search