Home Food

Τορτελίνια στο φούρνο

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τα παιδιά λατρεύουν τα ζυμαρικά και είναι ευπρόσδεκτα στο τραπέζι μας όπως κι αν είναι μαγειρεμένα. Αυτή η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και πλούσια και μπορεί να σερβιριστεί το ίδιο άνετα σε ένα οικογενειακό τραπέζι αλλά και σε μια συγκέντρωση φίλων.

Ingredients

  • 500 γραμμάρια τορτελίνια (με ότι γέμιση προτιμάτε)
  • 4-5 φέτες μπέικον ή προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα (400 γραμμάρια)
  • 400 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
  • 2 μικρές κρέμες γάλακτος (400 ml)
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους (κατά 1′ λιγότερο). Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, τα τορτελίνια κι όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κρέμα γάλακτος) κι ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 20′-25′ ανακατεύοντας κάθε περίπου 8′ για να μην σχηματιστεί κρούστα.

 

more posts vipnews
More Food