Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων, στην καλύτερη και πιο λαχταριστή εκδοχή του…
Υλικά
Για τον κιμά
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ.γ. κανέλα
• 2 κύβους βοδινό Maggi
• 2 φύλλα δάφνης
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
Για τη μπεσαμέλ
• 100 γρ. βούτυρο
• 100 γρ. αλεύρι
• 1 λίτρο γάλα
• αλάτι
• πιπέρι
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 3 κρόκους
Για τα μακαρόνια
• 300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
• 2 αυγά
• 200 γρ. φέτα
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 30 ml ελαιόλαδο στα μακαρόνια
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο Μαμα δομπερδεματα