Τελικά, είναι «μύθος» ότι η νηστεία είναι «άνοστη».
Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες για νηστίσιμα πιάτα που δεν στερούνται τίποτα σε φαντασία και νοστιμιά. Κάπως έτσι προέκυψε κι αυτό το μυδοπίλαφο ή στο πιο γκουρμέ του «ριζότο με μύδια». Και ήταν πραγματικά υπέροχο.
Χρόνος ποετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 4
Υλικά
500 μύδια ψίχα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα τα οποία θα έχετε πρώτα ξεπαγώσει)
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
χυμό από 1 μοσχολέμονο (lime)
1 κουταλιά σούπας ξερό μαϊντανό
αλάτι
μπούκοβο (προαιρετικά)
250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο (εγώ χρησιμοποίησα) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
5 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 1′-2′ και προσθέτουμε τα μύδια. Σοτάρουμε για 2′ και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό lime, το μαϊντανό, το μπούκοβο και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να «αχνιστούν» για 5′. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: cookandfeel.gr