Home Food

Spring rolls με λαχανικά

Μια light αλλά σίγουρα νόστιμη συνταγή ξεκινούμε την εβδομάδα μας. Spring rolls με λαχανικά.

 

Υλικά:
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 πιπεριά κίτρινη
• 1 κρεμμύδι
• 4 καρότα
• 3 κολοκύθια
• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 5-10 γρ. τζίντζερ
• 1 κ.σ. σησαμέλαιο
• 2-3 κ.σ. νερό
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 10 φύλλα γουόν-τον (Wonton)
• 600 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
• Κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκύθια σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
• Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο και ανακατεύουμε.
• Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 10 λεπτά όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.
• Βάζουμε σε μία κούπα το νερό και το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.
• Ανοίγουμε ένα φύλλο γουον-τον, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. Απλώνουμε περιμετρικά με το μείγμα αλεύρι-νερό για να κολλήσουν τα spring rolls και να μην ανοίξουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.
• Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
• Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
• Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.

Δείτε αυτή κι άλλες νόστιμες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Food
Search