Home Food

Μπρουσκέτες με πικάντικο άλειμμα τόνου

Μπρουσκέτες με πικάντικο άλειμμα τόνου

Τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα αρχίσουμε να περνάμε περισσότερη ώρα σε κήπους, βεράντες, μπαλκόνια, αυλές, μεζεδάκια όπως αυτό, αποτελούν εξαιρετική επιλογή.

Χρόνος Προετοιμασίας: 5′

Μερίδες: 6

Υλικά:

6 φέτες ζυμωτό ψωμί
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
320 γραμμάρια τόνος Safcol σε λάδι (2 κονσέρβες)
χυμός από 1/2 λεμόνι
2 κουταλάκια γλυκού ξερό μαϊντανό
1/2 κουταλάκι γλυκού μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι

Προετοιμασία:

Βάζουμε στην τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις ροδίζουμε καλά. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι το τυρί κρέμα, τον τόνο που τον έχουμε στραγγίξει από το λάδι του, το χυμό του λεμονιού, τον μαϊντανό και το μπούκοβο ή το πιπέρι.

Απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα από το μείγμα τυριού επάνω σε κάθε φέτα ψωμί και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον μπούκοβο.

Αν δεν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις απλά παραλείψτε εντελώς το μπούκοβο ή το πιπέρι καγιέν.

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
Top Stories
More Food
Search