Home Food

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ο παραδοσιακός μεζές για την 25η Μαρτίου την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι ο τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Η καλύτερη συνταγή είναι αυτή που πρότεινει η εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα, για να ετοιμάσετε τον καλύτερο μπακαλιάρο ever!

Συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο σε χυλό μπίρας και σκορδαλιά με καρύδια από τον Βαγγέλη Δρίσκα, ο οποίος, από το σπίτι του, καθοδηγεί τον Κωνσταντίνο Βασάλο για να φτιάξει το πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό.

Υλικά για 4 μερίδες: 800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο κομμένο σε 12 κομμάτια, 300 ml μπίρα, 125 γρ. αλεύρι, 100 γρ. κορνφλάουρ, αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα. Υλικά για 1 δόση σκορδαλιά (4-6 μερίδες): 500 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, 100 γρ. καρύδια, 5 μέτριες σκελίδες σκόρδο, 250 ml ελαιόλαδο, 2-3 κουτ. σούπας ξίδι, λίγο αλάτι.

Δείτε το βίντεο

more posts vipnews
More Food