Το ρύζι, όπως και τα διάφορα ζυμαρικά, είναι εξαιρετική βάση για νόστιμες και χορταστικές σαλάτες. Οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν ως συνοδευτικό ή ως κυρίως γεύμα.
Τώρα που το καλοκαιράκι αναζητούμε δροσερές γεύσεις για να ικανοποιήσουμε την πείνα μας, αυτή τη ρυζοσαλάτα θα την αγαπήσετε αφού όλα τα υλικά μιας «χωριάτικης» συνδυάζονται με ρύζι και μια υπέροχη σάλτσα.
Χρόνος Προετοιμασίας 20′
Μερίδες: 8
Υλικά
250 γραμμάρια ρύζι Μπόνετ
600 γραμμάρια νερό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι
Ρίγανη
Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι στο νερό το οποίο έχουμε αλατίσει και στο οποίο έχουμε προσθέσει και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι την τομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη φέτα και τις ελιές. Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαζάκι αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι ανακινώντας το δυνατά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.
Πηγή: cookandfeel.gr.