Μια νόστιμη συνταγή είναι η σημερινή μας πρόταση. Μάφιν καρότου και είναι σίγουρο ότι θα τα απολαύσετε. Και ίσως να σας γίνει και μια αγαπημένη και γλυκιά συνήθεια.
Υλικά:
• 300 γρ. τριμμένο καρότο στο Moulti
• 3 αβγά
• 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 1/3 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
• 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
• 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
• 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
• 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
• 200 γρ. σπορέλαιο
• ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
• 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. σόδα
• 100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση:
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
• Κόβουμε τα καρότα στο μούλτι.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, όλα τα μπαχαρικά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το σπορέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
• Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
• Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
• Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρομένη φόρμα
• Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
• Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα