Home Food

Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Η σημερινή μας πρόταση, αποτελεί ένα κλασικό ελληνικό φαγητό. Λαχανόρυζο κοκκινιστό και είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. 

Υλικά
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
• 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
• 1 μικρό λάχανο, χονδροκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 γρ. ρύζι γλασέ
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 250 γρ. τριμμένες ντομάτες
• 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
• 850 ml νερό
• χυμός από 1 λεμόνι
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
• 1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
• 2) Προσθέτουμε το καρότο και λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• 3) Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό.
• 4) Αλατίζουμε λίγο ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
• 5) Όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από την φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Food
Search