Η σημερινή μας πρόταση, αποτελεί ένα κλασικό ελληνικό φαγητό. Λαχανόρυζο κοκκινιστό και είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
• 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
• 1 μικρό λάχανο, χονδροκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 200 γρ. ρύζι γλασέ
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 250 γρ. τριμμένες ντομάτες
• 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
• 850 ml νερό
• χυμός από 1 λεμόνι
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
• 1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
• 2) Προσθέτουμε το καρότο και λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• 3) Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό.
• 4) Αλατίζουμε λίγο ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
• 5) Όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από την φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα