Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει η εβδομάδα μας. Κριθαρότο με μανιτάρια και καλή σας όρεξη.
Υλικά:
• 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
• 2 κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
• 100 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
• 50 γρ βούτυρο
• 100 γρ παρμεζάνα
• λίγο μαϊντανό λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο
• 120 γρ λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια.
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και καθαρίζουμε το σκόρδο. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα ποδαράκια από τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. –
Σουρώνουμε και ρίχνουμε στο ζωμό τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο μαζί με το κριθαράκι.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με το κρασί και μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό των μανιταριών. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι το κριθαράκι να είναι έτοιμο. -Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα