Για την έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας μια νόστιμη και σχετικά εύκολη συνταγή. Κοτόπουλο λεμονάτο με παπαρδέλες.
Υλικά:
• 3-4 σκ. σκόρδο
• 1 κύβο κοτόπουλο
• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
• ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
• 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. νερό
• φρέσκο θυμάρι
• 40 γρ. μέλι
• 60 γρ. μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση:
• Ρίχνουμε τα υλικά όλα πάνω στο κοτόπουλο.
• Κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα μας. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε αμέσως ή να το κρατήσουμε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
• Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε και φροντίζουμε να πάει παντού.
• Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε.
Φτιάχνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε.
Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα