Home Food

Παπαρδέλες με κοτόπουλο

 

Για την έναρξη της εργάσιμης εβδομάδας μια νόστιμη και σχετικά εύκολη συνταγή. Κοτόπουλο λεμονάτο με παπαρδέλες.

 

Υλικά:
• 3-4 σκ. σκόρδο
• 1 κύβο κοτόπουλο
• 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
• ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
• 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. νερό
• φρέσκο θυμάρι
• 40 γρ. μέλι
• 60 γρ. μουστάρδα απαλή

Εκτέλεση:
• Ρίχνουμε τα υλικά όλα πάνω στο κοτόπουλο.
• Κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα μας. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε αμέσως ή να το κρατήσουμε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
• Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε και φροντίζουμε να πάει παντού.
• Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
• Ψήνουμε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε.
Φτιάχνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε.

Αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα

more posts vipnews
More Food
Search