Κέικ καρότου χωρίς αυγά (νηστίσιμο & vegan)
Υλικά για το κέικ
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. (κοφτό) μαγειρική σόδα
2 κ.γ. κανέλα
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
¼ κ.γ. αλάτι
130 ml ηλιέλαιο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 ml ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
300 γρ. καρότα, τριμμένα
Εκτέλεση
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι.
2) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα, το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρόφημα αμυγδάλου.
3) Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθούν τα μείγματα σε ενιαίο μείγμα.
4) Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπάτουλα, μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και περασμένη με λαδόκολλα φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50-60 λεπτά.
Πηγή: Μαμαδο μπερδεματα