Home Food

Gingerbread cookies

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τα αγαπημένα ξενόφερτα μπισκότα των Χριστουγέννων, τα gingerbread cookies, όλο άρωμα και γεύση, θα δώσουν μια ξεχωριστή γιορτινή νότα στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε τα!

Υλικά

Για τα μπισκότα:

3 και 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 φλ.τσαγιού μαλακωμένο βούτυρο
3/4 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1/3 – 1/2 φλ. τσαγιού μέλι όχι πολύ πηχτό
1 μεγάλο αυγό

Για το γλάσο:

3 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Ανακατώστε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
Σε μπολ χτυπήστε το βούτυρο με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα, προσθέστε τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέστε τα μυρωδικά, το μέλι και τα αυγά.
Προσθέστε το αλεύρι σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν τελειώσει χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1cm και κόψτε τη με κουπ πατ (το σχήμα ανθρωπάκι θα ήταν ιδανικό αν και στη γεύση δεν παίζει κανένα ρόλο,οπότε κόβετε κατά βούληση!)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC (160ο C με αέρα), τοποθετήστε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να σκουρύνουν γύρω και να είναι σκληρά όταν τα πιέζετε (περίπου 12 λεπτά).
Όταν τα μπισκότα κρυώσουν ετοιμάστε το γλάσο χτυπώντας τη ζάχαρη με τα ασπράδια, να γίνουν πηχτή κρέμα.
Βάλτε λίγο-λίγο το χρώμα στο γλάσο μέχρι να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε και στολίστε κατά βούληση!

 

more posts vipnews
More Food