Home Food

Εύκολο σουφλέ με ψωμί και τυριά

Σουφλέ με ψωμί και τυριά
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αυτό το φαγητό είναι πολύ απλό αλλά πολύ νόστιμο. Τρώγεται σαν κυρίως γεύμα το βράδυ μια καθημερινής, ή σερβίρεται ωραιότατα σαν μεζές σε μια οικογενειακή συγκέντρωση. Επίσης, όταν κρυώσει καλά, τρώγεται ανετότατα και σαν κολατσιό στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

Ingredients

  • 16 φέτες ψωμί για τοστ (μόνο την ψίχα)
  • 500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 5-6 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • Βούτυρο λιωμένο + λίγο για την επιφάνεια του σουφλέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα το κλασικό pyrex και 16 φέτες συνολικά ψωμί για τοστ). Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά κι αν θέλουμε το μπέικον. Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το ψωμί και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να μουσκέψει καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο ακόμα τυρί τριμμένο, ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 45′-50′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

P9940940R P9940942R

more posts vipnews
More Food