Home Food

Εύκολο κέικ με κομματάκια ροδάκινου

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 Όταν ξαφνικά βρίσκεσαι με αρκετές κονσέρβες κομπόστα ροδάκινο σκέφτεσαι φυσικά πως θα τις αξιοποιήσεις. Πέραν του προφανούς, δηλαδή τις μοιράζεσαι με άλλους που θα τις αξιοποιήσουν καλύτερα ίσως από σένα, «γεννιούνται» και διάφορες ιδέες. Μια από αυτές, αυτό το κέικ με κομμάτια ροδάκινο που πέρα από πάρα πολύ αφράτο, ήταν και πολύ νόστιμο.

 Ingredients
  • 130 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 260 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 1  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι από την κομπόστα
  • 1 καψάκι βανίλια

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 45′-50′ (πάντα κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, αν η μύτη του βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο). Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: cook&feel
more posts vipnews
More Food