Το cheesecake είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά και το τιμούμε σε κάθε ευκαιρία και σε πολλές παραλλαγές. Εδώ, με ελληνικό, κρητικό ανθότυρο (μυζήθρα το λένε στην Κρήτη) και σπιτικό γλυκό του κουταλιού φράουλα. Γίνεται πανεύκολα κι απλά περιμένεις να παγώσει για να το απολαύσεις.
Χρόνος Προετ: 10′ Μερίδες: 8
Υλικά
- 15 μπισκότα digestive
- 70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1/2 κιλό ανθότυρο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο (να «κρατάνε» στο δόντι, να μην τα κάνουμε σκόνη). Χτυπάμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μπολ του μίξερ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο και από πάνω απλώνουμε την κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε κάθε κομμάτι cheesecake με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
ΠΗΓΗ: cook&feel.gr