Home Food

Εμπουρειανό γλυκό (Μήλος)

Εμπουρειανό γλυκό
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ο Εμπουρειός είναι ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι απέναντι από τον Αδάμαντα, στην δυτική πλευρά του κόλπου της Μήλου. Ο δρόμος για να φτάσεις εκεί  δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά το μοναδικό ταβερνάκι που βρίσκεται, κυριολεκτικά, πάνω στη θάλασσα, αποζημιώνει τους επισκέπτες και με το παραπάνω με τις γεύσεις του. Στο τέλος, δε, του γεύματος μπορείς να παραγγείλεις το γλυκό τους, το οποίο το φτιάχνει η ιδιοκτήτρια και καθώς δεν έχει όνομα το «βάφτισαν» «Εμπουρειανό». Είναι δροσερό, απλό, ελαφρύ αλλά μοναδικό.

Ingredients

  • 3 πακέτα cream crackers (όσα πάρει)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη (200 γραμμάρια)
  • 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • Φρέσκο γάλα όσο χρειάζεται για την κρέμα αραβοσίτου (1200 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 300 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά

Ετοιμάζουμε την κρέμα αραβοσίτου βανίλια ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφικτή σαντιγί κι ανακατεύουμε με την κρέμα αραβοσίτου.

Στρώνουμε σε ένα pyrex ή ταψί μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμα-σαντιγί.  Βάζουμε άλλη μια στρώση cream crackers κι απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά (καλό θα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα για να μαλακώσουν καλά τα cream crackers).

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με το βούτυρο και μετά αφού κρυώσουν καλά τα περνάμε από το multi (καλύτερα να είναι χοντροκομμένα). Προτού σερβίρουμε το γλυκό ρίχνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (αν τα ρίξουμε νωρίτερα τα αμύγδαλα μαλακώνουν και δεν είναι τόσο τραγανά).

ΠΗΓΗ: cook&feel

more posts vipnews
More Food