Ποιος δεν αγαπάει τα brownies; Τα τρως για επιδόρπιο σερβιρισμένα με μια μπάλα παγωτό, τα τρως για πρωινό, τα τρως για δεκατιανό, τα προσφέρεις σε μία επίσκεψη. Είναι πάντα μια νόστιμη λύση και γίνονται πολύ εύκολα. Σε αυτή την παραλλαγή προσθέτουμε τριμμένο ινδοκάρυδο και βάζουμε λιγότερη λιπαρή ουσία απ’ ότι συνήθως.
Χρόνος Προετ. 35′Μερίδες 8
Υλικά
- 50 γραμμάρια μαργαρίνη
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400 ml)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και τη μαργαρίνη. Τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Μετά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και τα αυγά κι ανακατεύω καλά με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα πυρίμαχο σκεύος 33 Χ 23 cm και βάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 30’-35.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: cook&feel.gr