Μια σίγουρα γευστική συνταγή είναι σημερινή μας πρόταση. Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες και γλυκοπατάτες.
Υλικά:
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 κρεμμύδια φρέσκα
• 2 καρότα
• 2 γλυκοπατάτες
• 1 αγκινάρα
• 400 γρ. τομάτα κονκασέ
• 1 κύβο λαχανικών
• 450 γρ. αρακάς
• 2 κ.σ. άνηθο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτελέση:
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μικρές φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κυβάκια 2-3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα κονκασέ, τον κύβο λαχανικών και το νερό. Ρίχνουμε τον αρακά και τις αγκινάρες στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον μισό άνηθο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Το σερβίρουμε με φέτα, ελιές και ψωμί.
Διαβάστε γι΄αυτή κι άλλες συνταγές στο Μαμαδο μπερδέματα