Home Food

Αφράτα ψωμάκια με κασέρι και σχοινόπρασο

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αυτά τα ψωμάκια μπορούν άνετα να συνοδέψουν ένα ποτήρι κρασί. Είναι πολύ αρωματικά και νόστιμα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′

Μερίδες: 12

Υλικά

100 γραμμάρια αλεύρι ντίνκελ
200 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο για ζύμωμα
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αρωματισμένο με σαφράν
300 ml ζεστό νερό
100 γραμμάρια χοντροτριμμένο κασέρι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το ζεστό νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κι αφήνουμε τη ζύμη 60′ να φουσκώσει.

Προσθέτουμε στο μπολ το τριμμένο κασέρι και το σχοινόπρασο και ξαναζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μικρότερα κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες που τις τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες για μάφινς. Ξανασκεπάζουμε με την πετσέτα και (ξανά)αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, φούρνο για 30′.

Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα.

Πηγή: cookandfeel.gr.

more posts vipnews
More Food