Home Food

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστής πάπρικας

Αυτό το φαγητό γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και το αγαπούν πολύ όλοι στην οικογένεια. Ένα πολύ εύγεστο φαγητό και για ένα βραδινό κάλεσμα σε δείπνο. Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι, πουρέ πατάτας, σπιτικό χυλοπιτάκι ή ακόμα και μακαρόνια.

Ingredients

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • ¼   φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (στην πρέσα)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος light (200 ml)

 

Σε ένα βαθύ  αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1’-2’. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές για 4’-5’.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι κι αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25’-30’ (αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι). Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλο 1’.

ΠΗΓΗ: cook&feel
more posts vipnews
Top Stories
More Food
Search