Το τηγανητό ρύζι είναι ένα εύκολο και εύγευστο πιάτο. Βάζοντας μέσα διάφορα λαχανικά, καλαμαράκι πικάντικο ψιλοκομμένο, δημιουργούμε ένα απολύτως καλοκαιρινό spicy πιάτο για ένα ελαφρύ γεύμα μετά τη θάλασσα, αν είστε στην εξοχή ή για δείπνο, το βραδάκι στη βεράντα.
Χρόνος Προετ. 10′Μερίδες 4
Ingredients
- 250 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
- 600 γραμμάρια νερό
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κονσέρβα πικάντικο καλαμάρι ή φρέσκο που ψιλοκόβεται και το σωτάρετε με λάδι, σκόρδο και τσίλι
- Αλάτι, πιπέρι
Βράζω το ρύζι στο αλατισμένο νερό και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο. Βάζω το ψιλοκομμένο καρότο και σοτάρω για 2′-3′. Μετά ρίχνω το καλαμπόκι και σοτάρω για άλλα 1′-2′.
Προσθέτω το ρύζι, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύω συχνά για 2′-3′. Προσθέτω και το καλαμάρι σε πικάντικη σάλτσα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.
ΠΗΓΗ: cook&feel