Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίζει η εβδομάδα μας είναι πάντα ο… light. Σαλάτα τουρλού για όλα τα γούστα και καλή σας όρεξη…
Πολύχρωμη, εύκολη και πεντανόστιμη. Προσαρμόστε τα υλικά της σαλάτας ανάλογα με τα γούστα σας, αυξομοιώνοντας ποσότητες ή αντικαθιστώντας κάποια υλικά με άλλα, όπως μαρούλι.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Υλικά:
Για 4 – 6 μερίδες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο
1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κλωνάρια σέλερι
1 φλιτζάνι πολύ ψιλοκομμένη μαραθόριζα
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη βινεγκρέτ
3 κουτ. σούπας μουστάρδα, με κόκκους
5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας πετιμέζι
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη σαλάτα: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζω σε μια μεγάλη, φαρδιά και βαθιά πιατέλα –αποφεύγω τις σαλατιέρες και τα μεγάλα μπολ γιατί όλο το πυκνό ντρέσινγκ θα πάει στον πυθμένα.
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω με το πιρούνι τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξίδι, το πετιμέζι και το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να ενωθούν καλά. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί, ώσε να φτιάξω μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως.
Πηγή: dinanikolaou.gr