Home Best Life

Ένας χαλβάς σιμιγδαλένιος με… λίγες θερμίδες!

Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο, πολύ ελαφρύτερη και πιο φινετσάτη από τη γνωστή παραδοσιακή. Για να απολαμβάνετε το αγαπημένο γλυκό ακόμα και σε περίοδο δίαιτας!

Υλικά:

 

   1/2 φλ. ελαιόλαδο

   2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

 

Για το σιρόπι:

 

   2,75 φλ. ζάχαρη μαύρη

   4 φλ. νερό

   1 ξύλο κανέλας

   4-5 γαρίφαλα

 

Εκτέλεση:

 

Φτιάχνω το σιρόπι με τα υλικά του ζεσταίνοντας το νερό χωρίς να πάρει βράση. Το κρατάω ζεστό. Σε κατσαρόλα σωτάρω το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα (εμείς το σωτάρουμε λίγο παραπάνω να αποκτήσει καθαρά καφέ χρώμα). Χαμηλώνω τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέτω το σιρόπι (χωρίς την κανέλα και τα γαρίφαλα) και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει τόσο στερεό ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας καθώς το ανακατεύω. Φορμάρω και το αφήνω να κρυώσει, ώστε να ξεφορμαριστεί μόνο του. Σερβίρω αν θέλω με παγωτό καϊμάκι και λίγη κανέλα.

 

   Θα παρατηρήσετε ότι η αναλογία 1-2-3-4, έχει αλλάξει σε 0,5-2-2,75-4. Δηλαδή έχουμε μειώσει την ποσότητα του λαδιού και της ζάχαρης. Επίσης έχουμε χρησιμοποιήσει μαύρη ζάχαρη και ψιλό σιμιγδάλι. Το γλυκό έτσι γίνεται ελαφρύ και δε σε λιγώνει από την πολλή ζάχαρη. Φυσικά κανείς δε σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε τις αρχικές αναλογίες.

 

   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καρύδια μέσα στο μίγμα. Τα προσθέτουμε αφού ρίξουμε το σιρόπι.

http://shogunkitchen.blogspot.gr/

more posts vipnews
More Best Life
Search