Home Food

«Τροπικάνα» μάφινς

Tropicana μάφινς
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Αυτά τα κεκάκια είναι τόσο αρωματικά που πραγματικά σε ταξιδεύουν σε κάποιο εξωτικό προορισμό. Τα τροπικά αρώματα (μπανάνα, καρύδα, ανανάς) συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους και συντροφεύουν μοναδικά όλες μας τις καθημερινές στιγμές. Και είναι και νηστίσιμα.

Ingredients

  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βρώμη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι-τσαγιού γάλα καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα ανανά ή βανίλιας

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και μοιράζουμε σε 12 χαρτάκια για μάφινς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 21′-22′.

Αν θέλουμε την ίδια ποσότητα μπορούμε να την ψήσουμε (για 50′-55) σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και να διακοσμήσουμε με γλάσο ανανά το οποίο ετοιμάζουμε εύκολα διαλύοντας 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 κουταλάκι γλυκού νερό (αν χρειαστεί προσθέτετε ελάχιστο ακόμη) και 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα ανανά.

ΠΗΓΗ: cook&feel
more posts vipnews
More Food