Home Food

Ριζότο με καπνιστό σολωμό

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

 

Γρήγορο, εύκολο αλλά ιδιαίτερο πιάτο που ταιριάζει και σε επίσημες περιστάσεις λόγω του καπνιστού σολωμού και τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.

 

Υλικά:

50 γραμμάρια βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια καπνιστός σολωμός κομμένος σε μικρά κομμάτια
350 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
700 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ρύζι κι ανακατεύουμε για 1′.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για περίπου 15′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα σολομού και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα καπνιστού σολωμού και τις φέτες λεμόνι. Επίσης αντί για φέτες λεμονιού, μπορούμε, αν προτιμάμε, να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού.

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Food