Home Food

Πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο κεικ με φυστίκια

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά:
• 280γρ.φυστικι Αιγίνης
• 320 γρ. ασπρσμένα αμύγδαλα
• 400 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1/2 κ.γλ.κανέλα
• 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
• 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
• ξύσμα λεμονιού
• 2 αυγά
• 5 ασπράδια
• 1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 140 γρ. γιαούρτι
Διαδικασία:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160. Βουτυρώνω καλά ένα ταψί 22εκ. και στρώνω αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αμύγδαλα, τα φυστίκια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Τα βάζω στο μούλτι και τα κάνω σκόνη.
Βάζω το μίγμα αυτό σε ένα μπολ προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά,τα ασπράδια χτυπημένα αρκετά, και το πράσινο χρώμα. Τέλος προσθέτω το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέυω.Βάζω το μέιγμα στο ταψί και ψήνω για 1 ώρα!!!
more posts vipnews
More Food