Home Food

«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Το κλασικό «μωσαϊκό» με μια δόση καφέ και καραμέλας γίνεται πιο αρωματικό και ιδιαίτερο.

 

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουβερτούρα (200 γραμμάρια)
1 πακέτο μπισκότα petit beurre
4 κουταλιές σούπας έτοιμο, δυνατό espresso
2 κουταλιές σούπας σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα του κέικ κι απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει και να σφίξει, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Αν είστε του «κλασικού» «μωσαϊκού» απλά παραλείψτε τον καφέ και την καραμέλα και φτιάξτε ένα απλό, εύκολο και πεντανόστιμο «μωσαϊκό».

Πηγή: www.cookandfeel.gr

more posts vipnews
More Food