Home Food

Εύκολες τηγανίτες με ελληνικό γιαούρτι (pancakes)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Οι τηγανίτες (pancakes) συνηθίζονται πολύ στο εξωτερικό για πρωινό κι έχουν «κερδίσει» μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά κυριολεκτικά τις λατρεύουν! Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα και ικανοποιούν τους πάντες αφού γαρνίρονται με ότι υλικό μας κάνει κέφι, γλυκό ή αλμυρό.

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 μικρό σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή σκόνη βανίλιας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.

Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

P9930007R P9930008R

Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα στο τηγάνι. Μόλις οι τηγανίτες αρχίσουν να φουσκώνουν και να κάνουν φουσκαλίτσες στην επιφάνεια τους (1’-2’) αναποδογυρίζουμε για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σιρόπι σφένδαμου, γιαούρτι, φρέσκα φρούτα ή με ότι άλλο μας αρέσει.

ΠΗΓΗ: cook&feel

more posts vipnews
More Food