Από τις συνταγές όπου η επιτυχία και η αποδοχή από όλους είναι εγγυημένη. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί στη θέα των ενός πιάτου γεμάτου λαχταριστές τυροκροκέτες;
Υλικά:
600 γραμ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας
3 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
2 κ.σ σκόνη πουρέ πατάτας
Πιπέρι καγέν
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τριμμένο τυρί, τη σκόνη του πουρέ, το πιπέρι καγέν και τα ασπράδια.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να πήξει. Αν δεν έχει σφίξει αρκετά, προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένο τυρί.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα μας και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγίξουν. Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες μας ζεστές με τη συνοδεία σπιτικής κέτσαπ.
Πηγή: mamapeinao.gr