Μια από τις καλύτερες επιλογές για μαρμελάδα είναι το καρότο. Κάντε τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο ότι θα την απολαμβάνετε κάθε ημέρα με το πρωινό σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
1 1/2 κιλό φρέσκα καρότα, τρμμένα στον τρίφτη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 1/2 φλιτζ. νερό
3 φλιτζ. ζάχαρη
1/κ κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 50 λεπτά. Όσο βράζει η μαρμελάδα αφήνουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.
Βάζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Τα γεμίζουμε έως πάνω, αφήνοντας πολύ λίγο χώρο να αναπνέει η μαρμελάδα και τα σφραγίζουμε αμέσως. Αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια και τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Πηγή: mamapeinao.gr