Στη Θεσσαλία, δίπλα στην πανέμορφη Λίμνη Ν. Πλαστήρα, στη σκιά των Αγράφων , βρίσκεται το οινοποιείο της οικογένειας Καραμήτρου… Σε απόσταση αναπνοής από τους αμπελώνες και σε μία έκταση 1.000 τμ, οινοποιούνται κάτω από τις πιο σύγχρονες μεθόδους και με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας , υψηλής ποιότητας κρασιά με σεβασμό στην παράδοση. Το Οινοποιείο βρίσκεται στον Μεσενικόλα.
Ο Μεσενικόλας απέχει 22 χιλ. από την Καρδίτσα και είναι από τις περιοχές εκείνες , που σου κλέβουν την καρδιά με την πρώτη ματιά.
Οι ομαλοί καταπράσινοι λόφοι γεμάτοι αμπελώνες, η ησυχία που υπάρχει τριγύρω και η ομορφιά της απλότητας θα σε κερδίσουν αμέσως, θα σε χαλαρώσουν, θα σου δώσουν την ηρεμία για να γευτείς και να εκτιμήσεις τα κρασιά αυτού του τόπου.
Το σημερινό όνομα του χωριού προέρχεται από κάποιον μεγάλο νοικοκύρη του χωριού, που οι Φράγκοι ονόμαζαν Μεσιέ-Νικολά. Ο ίδιος λέγεται πως έφερε την αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή και συγκεκριμένα το «Μαύρο Μεσενικόλα», ποικιλία που δεν καλλιεργείται πουθενά αλλού στον Κόσμο..
Η ζωή της οικογένειας Καραμήτρου ήταν πάντα συνδεδεμένη με το αμπέλι και το κρασί. Το Οινοποιείο ιδρύθηκε το 2000 από τον Γιώργο Καραμήτρο ( τέταρτη γενιά Οινοποιό) , που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Οινολογία, επέστρεψε στον Μεσενικόλα, παραλαμβάνοντας ουσιαστικά την επιχείρηση από τον πατέρα του Γιάννη. Συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, προσδίδει στην αμπελουργία και την οινοτεχνία μια πιο φρέσκια ματιά και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αναγνώριση στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Με όπλα του την εμπειρία του πατέρα του και το δικό του όραμα , κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: Κατάφερε να μετατρέψει την αγάπη του για το αμπέλι και το κρασί, σε ένα μέσο ιδιαίτερης επικοινωνίας με τους οινόφιλους .
Το Οινοποιείο συνδυάζει αρμονικά το ανοξείδωτο του εξοπλισμού με την κτιστή πέτρα και τις ξύλινες επενδύσεις, που φτιάχτηκαν με το μεράκι και την προσωπική δουλειά των ιδιοκτητών ενώ διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία.
Το ύψος της επένδυσης αγγίζει το 1.500.000 €. Η ετήσια παραγωγή είναι 100.000 φιάλες, η δυναμικότητα του Οινοποιείου όμως αγγίζει τις 400.000 φιαλών ετησίως.
Παράγονται επτά ετικέτες εμφιαλωμένου κρασιού σε φιάλες των 750 και 187 ml. Τα κρασιά μας παλαιώνουν σε μικρά γαλλικά βαρέλια από δρυ, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο οινοποιείο. Για την οινοποίηση χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σταφύλια από την περιοχή , θέλοντας με τον τρόπο αυτό να παρακινηθούν οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με την αμπελοκαλλιέργεια . Κύριο μέλημά του Γιώργου Καραμήτρου όμως είναι να διασωθούν σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και να παραδωθούν στην επόμενη γενιά.
Η ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα, δίνει το κρασί Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ, το οποίο σε εντυπωσιάζει από την στιγμή που θα το δεις στο ποτήρι και δεν σε απογοητεύει ούτε στην τελική επίγευσή του, αλλά και άλλα 6 κρασιά Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Καρδίτσα (Π.Γ.Ε.) από τις ποικιλίες Syrah, Chardonnay, Cabernet, Λιμνιώνα, Ροδίτη , Μπατίκι και Ασύρτικο.
Τα κρασιά του Οινοποιείου Καραμήτρου διατίθενται σε όλη την Ελλάδα. Εξάγονται στις Η.Π.Α., στην Αγγλία και στο Βέλγιο.
Η συνεχής παρουσία του Οινοποιείου Καραμήτρου στις μεγαλύτερες Εκθέσεις κρασιού σε όλον τον κόσμο και οι διακρίσεις που αποσπούν τα κρασιά μας σε όλους τους Διεθνείς Διαγωνισμούς αποδεικνύουν την υψηλή ποιότητα τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το οινοποιείο και τα κρασιά μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα:
www.messenikolaswines.com








