Home Best Life

Λαχταριστή κοτόπιτα!

Μια πεντανόστιμη κοτόπιτα σας προτείνουμε για το μεσημερινό τραπέζι, που θα σας ενθουσιάσει είτε ως κύριο πιάτο είτε ως συνοδευτικό!

 Υλικά

2 φύλλα φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
1 μέτριο κοτόπουλο
3 κρεμμύδια
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
Για την κρέμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κ.σ. αλεύρι
2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. καλαμπόκι
1 φλ. αρακά
αλάτι, πιπέρι
2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
διάλυμα αβγού ή γάλα για το φύλλο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι σε νερό για 45′. Αλατοπιπερώνουμε. Στραγγίζουμε τα υλικά. Κρατάμε το ζωμό για την κρέμα, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι.Ψήνουμε για 2′. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το ένα φύλλο. Βάζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και περιχύνουμε με την κρέμα. Σκεπάζουμε την πίτα. Τσιμπάμε τις άκρες να ενωθούν. Τρυπάμε την επιφάνεια. Αλείφουμε με αβγό. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45′ να ροδίσει.

Πηγή: Argiro.gr

more posts vipnews
More Best Life
Search