Home Best Life

Xταποδάκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Μια συνταγή που είναι δημοφιλής σε περίοδο νηστείας, αλλά αποτελεί γενικά και αγαπημένο πιάτο των Ελλήνων, σας προτείνουμε για σήμερα. Xταποδάκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα και καλή σας όρεξη.

 

Μερίδες 6

Χρόνος βρασμού: 60′
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

 

 

Υλικά

500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
1 χταπόδι

1 1/2 κιλό , κομμένο σε μπουκιές

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα μπαχάρι, γαρίφαλο, κανέλα

1 κ.γλ. ζάχαρη

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.

2. Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

3. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12΄ ή μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε.

4. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.

 

 

Πηγή: www.argiro.gr, mamapeinao.gr

more posts vipnews
More Best Life