Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να καταναλώνετε μόνο τα προϊόντα που παράγονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων γύρω από το σπίτι σας ή και.. μέσα στο σπίτι σας; Ο Γάλλος designer Mathieu Lehanneur δημιούργησε το Local River, ένα οικιακό ενυδρείο, όπου κανείς εκτρέφει τα ψάρια του και συγχρόνως καλλιεργεί φρέσκα λαχανικά.
Ο δημιουργός του πρωτότυπου ενυδρείου εμπνεύστηκε από το κίνημα των locavores (ή “τοποφάγων” ελληνιστί). Το κίνημα των locavores, ξεκίνησε από την πρωτοβουλία τεσσάρων γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2005 και πρεσβεύει: να καταναλώνουμε τρόφιμα που παράγονται τοπικά, είτε στο ίδιο το σπίτι μας είτε από τοπικούς παραγωγούς.Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τις υψηλές τιμές των προϊόντων στα supermarkets, τις συχνά καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συντήρηση των τροφίμων, αλλά και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, πολλοί locavores καλλιεργούν σε ταράτσες και κήπους φρούτα και λαχανικά, που προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Άλλωστε, σήμερα εκτιμάται ότι τα τρόφιμα διανύουν κατά μέσο γύρω στα 2.500-5.000 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας, απόσταση που έχει αυξηθεί κατά 25% μέσα στις δύο τελευταίες δεκαετίες.
Άν λοιπόν δημιουργήσουμε τη δική μας παραγωγή προϊοντων στο κήπο μας ή τη ταράτσα μας ή άν επιλέξουμε τα προΪοντα των ντόπιων παραγωγών ωφελείται η υγεία μας και… ενισχύεται η οικονομία μας !
ΠΗΓΗ: modusvivendipilates.wordpress.com
metalocus