Home Best Life

Κοτόσουπα βελουτέ με κρέμα γάλακτος για το κρύο!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Οι ζεστές σούπες είναι μια από τις εύγεστες επιλογές, για ένα ελαφρύ δείπνο τον χειμώνα, δίπλα στο τζάκι. Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη κρεμώδη κοτόσουπα για να κερδίσετε τις εντυπώσεις ένα βράδυ που θα έχετε καλέσει τους φίλους σας, ή τον αγαπημένο σας, αλλά και για να κάνετε ένα σνακ- δείπνο για την οικογένειά σας.

 

Υλικά για την κρεμώδη κοτόσουπα:

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού πιπέρι
1 1/2φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλερι
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρότα
1 1/2 φλιτζάνια κομμένες σε κύβους πατάτες
11/2 φλιτζάνια καλαμπόκι κονσέρβας
2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι
2φλιτζάνια ελαφριά κρέμα γάλακτος
3/4 cup τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια κομματάκια βρασμένου κοτόπουλου

Οδηγίες παρασκευής
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, , λειώνουμε το βούτυρο σε χλιαρή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε το μέχρι να μαλακώσει., για περίπου 6 λεπτά. Ανακατέψτε μέσα στο βούτυρο το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι μέχρι να αναλύσουν. Σταδιακά ρίξτε τον ζωμό, ανακατεύοντας, και ανεβάστε τη φωτιά προκειμένου να βράσει η σούπα. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σέλερι, τα καρότα, τις πατάτες, το καλαμπόκι και το θυμάρι . Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά.

1.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κοτόπουλο και βράστε για επιπλέον 10 λεπτά, αλλά μη το αφήσετε να κοχλάσει
2.Για να την σερβίρετε , βάλτε τη σούπα σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω φλούδες παρμεζάνας για διακόσμηση. Σερβίρει 15 μπολ σούπας

Θερμίδες: 226 ( για ένα μπολ σούπας)

 

 

 

 

 

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life