Home Best Life

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι με μοσχάρι

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Φτιάξτε ένα πεντανόμιστο γιουβέτσι με μοσχαράκι και σερβίρετέ το στους αγαπημένους σας. Να είστε σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν, γιατί τα παραδοσιακά φαγητά πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις!

 

Μοσχαράκι γιουβέτσι

Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαράκι, 1/3 κούπα ελαιόλαδο, 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κούπα κρασί κόκκινο, 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες,1 κουταλιά ντοματοπολτό, 2 κουταλιές κέτσαπ, 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη, ½ ξύλο κανέλας, 1 κουταλιά γλυκού μείγμα μπαχαρικών, 500 γρ. κριθαράκι χονδρό, 3 ποτήρια νερό ζεστό, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένετε και κόβετε το κρέας σε μερίδες και το αφήνετε να στραγγίξει. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στη χύτρα, πάνω σε δυνατή φωτιά. Βάζετε το κρέας και το σωτάρετε αναποδιγυρίζοντάς το κατά διαστήματα για να ροδοκοκκινήσει απ όλες τις πλευρές. Προς το τέλος, αφού έχετε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο, το προσθέτετε να σωταριστούν και αυτά. Έπειτα, βάζετε το κρασί και το αφήνετε μερικά λεπτά για να εξατμιστεί.

Μετά, λιώνετε τις ντομάτες στο μούλτι μαζί με τον πελτέ και το ρίχνετε στην κατσαρόλα, μαζί με τη κέτσαπ τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, το ξύλο κανέλας και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας.

Όταν ψηθεί το κρέας για μιάμιση ώρα στη χύτρα, το μεταφέρετε μαζί με τη σάλτσα σε πυρέξ και ρίχνετε το ζεστό νερό. Έχετε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και μόλις βράσει η σάλτσα ρίχνετε το κριθαράκι, φροντίζοντας να το ανακατεύετε κατά διαστήματα, για 20 λεπτά περίπου. Εάν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό. Το αφήνετε για δέκα λεπτά και μετά το σερβίρετε ζεστό.

more posts vipnews
More Best Life