Ερευνητές της microsoft ανέπτυξαν ένα λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα.
Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.
Ο λόγος για έναν «παγκόσμιο μεταφραστή» που απευθύνεται σε όσους μιλάνε αγγλικά και θα δίνεται η δυνατότητα μετάφρασης σε 26 γλώσσες. Η εφαρμογή αυτή «αντιγράφει» την φωνή του χρήστη και την μεταφράζει αυτόματα.
Προς το παρόν το λογισμικό χρειάζεται περίπου μια ώρα για να μάθει την προσωπική χροιά της φωνής του χρήστη και η συνθετική φωνή που στη συνέχεια παράγει, ακούγεται κάπως μηχανική.
Το λογισμικό μελλοντικά θα ενσωματωθεί ακόμα και σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, οπότε ο χρήστης θα κουβαλά παντού μαζί του ένα φορητό αυτόματο μεταφραστή, πράγμα πολύτιμο ακόμα και για ένα τουρίστα.
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=97813