Φτιάξτε υγιεινές και νόστιμες σαλάτες εύκολα και γρήγορα. Ιδανική διατροφική επιλογή για το καλοκαίρι και όχι μόνο…
1. Με φακές και λαχανικά
Βράζεται 250 γραμμάρια φακές. Περίπου στη μέση του μαγειρέματος, αλλάζεται το νερό, ξεπλένεται και τις ξαναβάζετε να βράσουν. Κατά τη διάρκεια τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι 1 ξερό κρεμμυδάκι και το προσθέτετε μέσα στις φακές. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε 1 κόκκινη 1 πράσινη και μια πορτοκαλί πιπεριά, τις οποίες θα έχετε ψιλοκόψει. Μια μικρή κονσέρβα καλαμπόκι και φασόλια κόκκινα και 5 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τις φακές και ανακατεύετε.
Dressing: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, ξύδι μπαλσάμικο και μουστάρδα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνεται τη σαλάτα.
2. Με κοτόπουλο και βινεγκρέτ
Αλείφετε το κοτόπουλο με χυμό λεμονιού και ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και το τρίβετε με δάφνη και σκόρδο. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για μια ώρα. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο κόβετε σε μικρά κομματάκια και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με λάδι, χυμό λεμονιού, κρουτόν, ρόκα, παρμεζάνα και τη βινεγκρέτ.
Βινεγκρέτ: 3 κουταλιές λάδι, 1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
3. Με φρούτα και τυρί μασκαρπόνε
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε λίγα μούρα, ¼ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη και το χυμό ενός πορτοκαλιού. Βάζετε στο ψυγείο το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε και ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα βάζετε επίσης στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φρουτοσαλάτα και από πάνω προσθέτετε το τυρί.