Home Best Life

Cheesecake με φρούτα του δάσους!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Φτιάξτε ένα δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό και απολαύστε το μετά το φαγητό ή με το απογευματινό σας καφεδάκι παρέα με αγαπημένα σας πρόσωπα…

Υλικά:

200γρ. τύπου πτι μπερ ή digestive, 6 κουταλιές σούπας βούτυρο, 6 αυγά, 300γρ. ζάχαρη, 600γρ. κρεμώδες τυρί, 2 κούπες κρέμα γάλακτος, 1 στικ βανίλια, ξύσμα από 2 λεμόνια, 200γρ φρούτα του δάσους (ή άλλα της αρεσκείας σας).

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο, χωρίς όμως να το αφήσετε να κάψει. Σπάτε τα μπισκότα με το χέρι ή στο μπλέντερ σε μικρά κομμάτια και σε ένα μπολ τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Παίρνετε μια φόρμα στρογγυλή με κούμπωμα κατά προτίμηση και στρώνετε στον πάτο της το παντεσπάνι.
Για την κρέμα: Στον κάδο του μίξερ βάζετε το μαλακό τυρί και το χτυπάτε ελαφρά, ίσα να γίνει ακόμη πιο κρεμώδες κι ελαφρύ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά , τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα. Χτυπάτε καλά. Στο τέλος προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος κι αναδεύετε με μια σπάτουλα. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι στη φόρμα και στρώνετε ώστε να πάει παντού.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240° C για 20′ κι αφού κατεβάσετε τη θερμοκρασία του φούρνου μου στους 130° C συνεχίζετε για 1 ώρα ακόμη. Αφήνετε το cheesecake για λίγο να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να κρυώσει καλά.

Το βγάζετε από το ψυγείο και το γαρνίρετε με φρούτα του δάσους, ή ότι άλλα φρούτα θέλετε ή αντίστοιχες μαρμελάδες.

more posts vipnews
Top Stories
More Best Life