Εύγευστες και δροσιστικές γρανίτες με φρούτα της επιλογής σας για τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού…
1.Γρανίτα φράουλα
Υλικά: 4 φλιτζάνια νερό, 4 φλιτζάνια φράουλες, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Παραγωγή: Κόβετε τις φράουλες στη μέση για να πολτοποιηθούν καλύτερα και γρηγορότερα. Τις τοποθετείτε στο μπλέντερ και ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε καλά για να ανακατευτούν και να δέσουν. Στη συνέχεια αδειάζετε το περιεχόμενο σε μια κανάτα και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει. Έπειτα σερβίρετε με μπόλικο πάγο.
2.Γρανίτα πεπόνι
Υλικά: 1 πεπόνι (περίπου 1,5 κιλό), 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, 1 μοσχολέμονο, 250γρ. ζάχαρη
Παραγωγή: Καθαρίζετε το πεπόνι και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τους χυμούς και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο. Το τοποθετείτε στην κατάψυξη 4-5 ώρες. Βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε με μίξερ χειρός καλά το παγωμένο μείγμα να αφρατέψει. Σερβίρετε και απολαμβάνετε την δροσιά και τη γεύση του πεπονιού.